У США фізик-теоретик Роберт Ланца з Університету Wake Forest в Північній Кароліні доводить існування життя після смерті за допомогою квантової фізики, повідомляє ТСН з посиланням на Daily Mail.

Науковець стверджує, що поняття про смерть існує лише тому, що з часів античної Греції людство прийняло біоцентричну теорію, смерть існує лише в уяві людей, тому що їх так навчили.

Згідно з нею, життя творить світ а не навпаки. За словами Ланца, з того часу люди звикли думати лінійно - "називати небо блакитним, бо саме таким вони його бачать".

Відео дня

"Але насправді в мозку людини є рецептори, на які можна вплинути і небо буде здаватися зеленим або червоним. Ми звикли сприймати життя як суміш карбонатів та молекул. Але це диктує тільки нам лише наша свідомість. Насправді все може бути абсолютно не так", - говорить вчений.

За його словами, існує теорія про існування паралельних всесвітів, в яких події відбуваються синхронно, смерть не є остаточним завершенням життя, а швидше за все є переходом в інший парпалельний світ, де її немає.