ПрАТ «Одеська кіностудія» оголосила конкурс сценаріїв художніх фільмів для проекту «Історія - новий погляд», що включає ремейки на фільми «Пригоди Електроніка» і «Чародії». 

Як повідомляє прес-служба кіностудії, проект «Історія - новий погляд» розрахований на пошук нових кіноідей для створення фільмів за мотивами картин, знятих Одеською кіностудією.

До розробки пропонуються ідеї наступних художніх повнометражних фільмів: ремейк на кінофільми «Чародії» та «Пригоди Електроніка», продовження телефільму «Зелений фургон», «Звільнення Одеси (1944 рік)».

Відео дня

«Переможцям конкурсу з кожної ідеї буде вручено почесний знак Одеській кіностудії та виплачена грошова премія. Також з переможцями укладуть договори на право ексклюзивної екранізації фільмів, в якому буде передбачено, що 5% від суми продажу прав показу на створений фільм протягом 20 років буду виплачуватися автору сценарію», - повідомили в прес-службі.

Прийом матеріалів на конкурс починається в грудні. Урочисте оголошення переможців відбудеться на початку травня 2014 року в арт-центрі «Віри Холодної» на території Одеської кіностудії.