8 листопада Патріарх Московський і всієї Русі Кирил взяв участь у церемонії закриття ювілейного X Міжнародного благодійного кінофестивалю «Променистий ангел», що пройшла в московському кінотеатрі «Художній». У ході урочистого вечора відбулося вручення призів фестивалю в різних номінаціях, повідомляє офіційний сайт РПЦ.

Ведучі церемонії актори Ольга Кабо та Єгор Пазенко повідомили, що для участі в конкурсній програмі кінофестивалю було заявлено 376 фільмів і 228 сценаріїв з Росії, Абхазії, Вірменії, Білорусії, Казахстану, Киргизії, Узбекистану, Латвії, Молдови, Німеччини, Кіпру, Китаю, Польщі, Чехії, Франції, Китаю, Індії та Японії. До показу було відібрано 168 картин.

У ході урочистого вечора до присутніх звернувся духовний опікун фестивалю Патріарх Московський і всієї Русі Кирил.

Відео дня

«Кіно - а це вже всім добре відома істина - робить дуже сильний вплив на уми, на серця людей, на їхній світогляд, на їх світовідчуття, на формування етичного начала в людині - на формування людської особистості», - сказав, зокрема, Предстоятель РПЦ.

За словами Його Святості, основне значення фестивалю «Променистий ангел» полягає в тому, що він «дає можливість людям подивитися добре кіно, на досвіді своєму, відчути його вплив на себе».

Потім відбулося вручення призів фестивалю в різних номінаціях.

У номінації «Краще ігрове кіно» третю премію отримав фільм «Спрага», режисер Дмитро Тюрін; другу - фільм «Сором», режисер Юсуп Разиков. Гран-прі вручили творцям фільму «Зі мною ось що відбувається», режисер Віктор Шаміров.

***

Міжнародний благодійний кінофестиваль «Променистий ангел» проводиться з 2006 року. Дати проведення кінофестивалю приурочені до Дня народної єдності та відзначення Казанської ікони Божої Матері. Традиційний девіз фестивалю - «Добре кіно повертається».