В Харкові відбулася прем`єра спектаклю «Сестри», котра була присвячена ювілею будинку Романових, який у 2013 році відзначає своє 400-ліття. Втретє спектакль збирає повний зал, який проходить при повному аншлагу.

Цей спектакль можна назвати особливим у наш час. Особливий він тим, що тема
цього спектаклю, не зустрічається в театрах. Спектакль «Сестри», поставлений творчим молодіжним театром «Апарте», присвячений дочкам останнього Російського царя Миколи II.
Цей спектакль – спогад, заснований на щоденниках
імператриці Олександри Феодорівни Романової та її дочок - чотирьох княжих сестер –  жінки та доньок останнього імператора російської імперії. Спектакль наближає нас до осіб імператорської сім`ї, їх вчинків, їх думок. Завдяки цьому, ми практично не побачимо в постановці якогось відображення сюжету. Під час спектаклю створюється враження реальності появи давно минулих образів, які то з`являються, залишаючи нам свої думки і відчуття, то втрачають кольори і зникають, залишаючи нас роздумувати і замислюватися, заглядаючи у глибину Вічності.

«Без чистоти неможливо представити дійсну жіночність. Навіть серед цього світу, що загрузнув у гріхах та пороках, можливо зберегти цю святу чистоту». (Імператриця Олександра Феодорiвна Романова.)
Підтвердження тому – життя чотирьох дочок останньої царської сім`ї. Це спектакль про любов і вічні цінності, про невигадану боротьбу за порятунок і очищення душі. Як і задумано авторами постанови, мала сцена, на якій вiдбувався сам спектакль, створює відчуття присутності усередині самої сім`ї
 і усвідомлення того, що ця сім`я – надзвичайна. Виникає відчуття тепла і світла, відчуття дотику до незвіданої глибини, і усвідомлення того, що ця глибина чистих душ убієнних юних княжен, мабуть, ще мало ким була розкрита.

Наталія Белянова