21 - 22 жовтня о підмосковній Дубні відбудеться XVI щорічна конференція "Наука. Філософія. Релігія". Тема конференції: "Людина перед викликом новітніх інформаційних і комунікативних технологій", повідомляє РІА Новости.

Експерти в області інформаційних технологій, медіа-аналітики, філософи, психологи та богослови обговорять, які небезпеки несуть новітні інформаційні та комунікативні технології, розглянуть, зокрема, питання впливу інтернету та соціальних мереж на психіку людини, її моральні і життєві цінності, проблеми електронної та інформаційної безпеки, глобального інформаційного протистояння..

Організаторами конференції виступають Фонд святого апостола Андрія Первозванного і Об`єднаний інститут ядерних досліджень.

Відео дня

"Однією з характерних рис нашої інформаційної епохи є процес все більшого зближення і взаємопроникнення галузі інфокомунікацій, що базується на цифрових технологіях, і галузі медіа. Взаємопроникнення цих двох областей стає найпотужнішим чинником впливу на духовно-моральну сферу як окремої людини, так і суспільства в цілому... у російській суспільній дискусії недостатньо уваги приділяється обговоренню тих викликів і ризиків, які несуть в собі зазначені технології для внутрішнього світу людини і гармонійного розвитку суспільства", - зазначили у фонді.