В Україні офіційно з`явився громадський рух «Українська пастафаріанская церква» (Макаронна парафія), вона ж Церква літаючого макаронного монстра, пише Сегодня.

Інформацію про реєстрацію підтвердив начальник Оболонського районного управління юстиції у місті Києві Максим Жданов.

«Українська пастафаріанська церква» зареєстрована як громадська організація. У них немає статуту, немає свідоцтва, вони просто заявили про те, що будуть збиратися», - розповів Жданов.

Відео дня

Офіційну реєстрацію пастафаріани відзначили Пастною ходою - кілька десятків людей з атрибутикою пройшлися центром Києва.

Церква літаючого макаронного монстра з`явилася в 2005 році з ініціативи Боббі Хендерсона. Її створення стало знаком протесту проти введення в США в шкільний курс концепції «Розумного задуму» як альтернативи вченню про еволюцію. Пастафаріанці зображують Творця світу як сплетіння макаронів навколо пари тефтелей, що довільно ширяють у повітрі.

Українська православна церква засудила діяльність «Української пастафаріанскої церкви».

«Наявні нові труднощі для християнського богослов`я і традиційних релігій... І не бачити, не помічати цього вже неможливо. Нівелюється саме поняття сакральності віри...», написав на своїй сторінці в Facebook Архімандрит Української православної церкви Авакум щодо діяльності «Церкви ЛММ».