Вбивця Єгора Щербакова зобов`язаний понести заслужене покарання, але і заворушення на півдні Москви повинні отримати свою оцінку як з правової, так і з людської точки зору, вважає перший заступник голови Духовного управління мусульман європейської частини Росії (ДУМЕР) Дамір Мухетдінов, повідомляє РИА Новости.

"Вбивця не повинен уникнути суду і заслуженого покарання! Але і погроми, учинені розлюченим натовпом, повинні отримати свою оцінку як з правової, так і з людської точки зору. Закон і порядок повинні бути вище емоцій", - заявив Мухетдінов.

"Вважаю вкрай небезпечним розгойдування громадянського миру в країні, поділ людей за кольором шкіри і розрізом очей. Проте представники Півдня, мігранти, які приїхали в інші регіони Росії, повинні з повагою ставитися до звичаїв і традицій більшості, не порушувати спокій і безпеку громадян, національні діаспори не повинні вставати між злочинцями і законом", - підкреслив Мухетдінов.

Відео дня

Він нагадав, що століттями "мусульмани-татари мирно жили з росіянами-православними". "Ці традиції добросусідства і поваги законів повинні отримати розвиток в сучасних умовах. Напередодні Курбан-байраму я закликаю всіх нас не піддаватися на провокації!" - заявив представник ДУМЕР.