Президент Європейського парламенту Мартін Шульц під час аудієнції у Папи Римського Франциска у Ватикані у п`ятницю запросив понтифіка відвідати Страсбург і виступити перед депутатами.

"Голос Папи Франциска має величезний вплив на те, що відбувається в сучасному світі", - підкреслив Мартін Шульц і додав, що він запросив предстоятеля Католицької церкви в Страсбург рівно через 25 років після виступу в Європарламенті Папи Івана Павла II, якого 27 квітня 2014 буде проголошено святим, повідомляє РИА Новости з посиланням на Радіо Ватикану.

Відзначивши, що у 1988 році "був інший час", Європу ще розділяла "залізна завіса", глава Європарламенту підкреслив, що зараз в єдиній Європі парламент повинен відігравати ключову роль і стати інструментом для створення справедливішого світу. На думку Шульца, слово "людини такого великого впливу", як Папа Римський Франциск, буде дуже вагомим у Європарламенті.

Відео дня

Під час бесіди, яка тривала півгодини, Франциск і Мартін Шульц обговорили проблеми бідності, міграції, майбутнього молоді, яка не може знайти роботу, а також літніх людей.

Єдиним понтифіком, який виступав перед депутатами Європарламенту в Страсбурзі, був Іван Павло II. Він виголосив свою промову 11 жовтня 1988, наступний візит був запланований на 2004 рік, однак він не відбувся.