З благословення Патріарха Московського і всієї Русі Кирила з 1 по 8 листопада 2013 року в Москві відбудеться X Міжнародний благодійний кінофестиваль «Променистий ангел». Фестиваль, девіз якого «Добре кіно повертається», приурочений до Дня народної єдності та святкування Казанської ікони Божої Матері.

Основними цілями фестивалю є залучення підростаючого покоління до духовної та моральної спадщині Вітчизни, відродження дитячого, юнацького та сімейного кінематографа, ініціювання та підтримка процесу створення, виробництва та кінопрокату духовного й морального кіно, надання підтримки в просуванні фільмів та сценаріїв.

Цього року для участі в конкурсній програмі кінофестивалю було заявлено 376 фільмів з 11 країн світу, до показу відібрано 168 картин, серед них ігрові, короткометражні, документальні та анімаційні стрічки. Крім того, в рамках фестивалю відбудеться показ позаконкурсної програми, спеціальний показ, присвячений Року охорони навколишнього середовища в Росії, а також науково-практична конференція «Феномен "Добре кіно" в сучасному російському кінематографі», круглий стіл «Свобода чи вседозволеність? Відповідальність творців перед глядачем», Міжнародна пересувна виставка дитячої художньої творчості «Божий світ очима дитини».

Відео дня

До журі фестивалю увійшли відомі зарубіжні та вітчизняні кінематографісти, серед них: Ада Роговцева (Україна), Івар Калниньш (Латвія), Ратмір Капур (Індія), Раміль Усманов (Киргизія), режисери Павло Лунгін, Віра Сторожева, диригент Сергій Скрипка, актриса Олена Санаєва.

Патріархія.ru