11 жовтня у Національній опері України відбулося урочисте відкриття XI Міжнародного фестивалю православного кіно «Покров», присвяченого святкуванню 1025-річчя Хрещення Русі.

Відкриття фестивалю благословив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир. Архіпастир привітав присутніх у залі та наголосив на важливості православного кіно для сучасного суспільства.

"Радісно оголошувати про новий фестиваль та повідомляти, що ХІ фестиваль живе та діє. Кіно – це велика сила у житті людини як у добрі часи, так і в гірші, тому що створюється для народу. Нехай розвивається ця галузь мистецтва на користь та благо людства" - сказав, зокрема, він. Блаженніший Владика нагородив учасників минулого фестивалю.

Відео дня

Вітальне слово Президента України Віктора Януковича оголосив радник Президента України – керівник головного управління з питань гуманітарного розвитку Юрій Богуцький. Також організаторів, учасників та гостей зібрання привітали віце-прем’єр-міністр Костянтин Грищенко та міністр культури Леонід Новохатько.

У день відкриття фестивалю відбулася світова прем`єра повнометражного художнього фільму «Лука» (2013) про православного єпископа і видатного хірурга святителя Луку (Войно-Ясенецького).

***
Міжнародний фестиваль православного кіно «Покров» є проектом Київського Троїцького Іонинського монастиря і проводиться щорічно з 2002 року з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира. Метою кінофестивалю «Покров» є популяризація фільмів християнського змісту.

Офіційний сайт УПЦ