Влада Тульської області планує відкрити на батьківщині святої Матрони Московської в селі Себіно будинок - музей, повідомляє уряд області з посиланням на міністра культури і туризму Тетяну Рибкіну.

За її словами, ідея створення туристичного комплексу в селі Себіно була ініційована жителями Кимовського району і підтримана адміністрацією. У червні на батьківщині святої Матрони почалося будівництво будинку - музею, в даний час формується музейна експозиція.

"Двадцять другого листопада, в день народження Матрони, пройдуть урочисті заходи, присвячені відкриттю будинку - музею", - сказала міністр. Влада планує і далі розвивати інфраструктуру в селі, у тому числі побудувати готель для паломників.

Відео дня

Блаженна Матрона ( Матрона Ніконова ) народилася в 1885 році в селі Себіно Тульської області. Від народження вона була не просто сліпою - у неї зовсім не було очей, але Господь дарував їй духовний зір. З семи - восьмирічного віку у Матрони відкрився дар передбачення і зцілення хворих. Вона відчувала наближення небезпеки, передбачала стихійні лиха. У 1925 році Матрона перебралася до Москви, де прожила до самої смерті в 1952 році.

Більш ніж через 30 років після кончини блаженної Матрони її могила на Даниловському кладовищі стала одним з святих місць, куди приїжджали люди з усієї Росії та з-за кордону зі своїми бідами.

Чесні мощі Матрони були обретені 8 березня 1998 року. З благословення патріарха Московського і всієї Русі Алексія II труну стариці були доставлені з Данилівського кладовища в Данилів монастир. Пізніше мощі святої були перенесені в Покровський жіночий монастир. У 1999 році блаженна Матрона була прославлена у лику місцевошанованих святих Московської єпархії, а в 2004 році - зарахована до лику загальноцерковних шанованих святих.

РИА Новости