Національний заповідник «Софія Київська» запропонував школам нову модель співпраці: квести, інтерактивні ігри, студії-майстерні давніх мистецтв.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Національного заповідника «Софія Київська», ця тема обговорювалася 11 листопада на круглому столі у Міністерстві освіти України.

Зокрема, представники Міністерства освіти, керівництво та співробітники Національного заповідника «Софія Київська», а також педагоги, працівники центрів туризму та краєзнавства обговорили проблему, як зацікавити учнів історичною спадщиною.

Відео дня

Круглому столу передувала екскурсія шкільних вчителів та директорів шкіл по Софійському собору, де їх ознайомили із новим інтерактивними формами роботи із дітьми.

Як повідомляють у прес-службі, Софія Київська пропонує школам Ігровий квест «Таємниці давніх стін», «Школу-студія мозаїк» та інтерактивні заняття на базі експозиційно-виставкових проектів заповідника.

«Ми повинні знайти ту мову, те обличчя, яке б зацікавило молодь. Музей з одного боку повинен бути динамічнішим, з іншого – залишатися величною пам’яткою 11 століття», - зазначила Генеральний директор Національного заповідника «Софія Київська» Олена Сердюк.

«Саме музейні установи виховують у молоді почуття патріотизму, знайомлять із історією своєї країни, дають змогу на власні очі побачити красу рідної землі», - сказав заступник міністра освіти Борис Жебровський.

За результатами круглого столу вирішили створити нову програму «Музей іде до школи», а також - розробити пільгові екскурсії для позашкільних навчальних закладів з підписанням договорів про співробітництво, проводити на території заповідника квести та театралізовані вистави.