У період з 1 по 10 вересня відбудеться масове паломництво віруючих Української Православної Церкви в Ізраїль. Вартість авіаквитків в цей час знижена, і Паломницьким Центром УПЦ досягнута домовленість з авіакомпанією МАУ (Міжнародні авіалінії України ) про забезпечення квитками паломницьких програм для служб і парафій Української Православної Церкви. У зв`язку з цим у Святу Землю зможуть відправитися віруючі, які обмежені в коштах. При цьому програма поїздки включає всі традиційні місця, які зазвичай відвідують паломники на Святій Землі.

За сприяння Паломницького Центру УПЦ в ці дні Ізраїль відвідають близько 1000 паломників з Київської, Дніпропетровської, Донецької, Харківської, Сумської та Одеської єпархій. До складу кожної паломницької групи входять священнослужителі, які будуть здійснювати духовне окормлення віруючих.

В одній з груп перебуватиме Преосвященніший Миколай, єпископ Васильківський, вікарій Київської Митрополії. Він очолить богослужіння, передбачені програмою цієї поїздки. До участі в цих службах запрошуються всі паломницькі групи, які на той момент будуть перебувати в Ізраїлі. Звертаємо увагу учасників поїздки, що перша така літургія відбудеться вранці 4 вересня (середа) у Віфлеємському храмі Різдва Христового.

Відео дня

Також, згідно домовленістям Паломницького Центру УПЦ з Єрусалимської Патріархією, в ніч з 5 на 6 вересня (ніч з четверга на п`ятницю) на Голгофі в Єрусалимському Храмі Воскресіння Христового буде здійснено богослужіння церковнослов`янською мовою. Ще одна літургія для українських паломників запланована в ніч з 6 на 7 вересня (ніч з суботи на неділю) в Єрусалимському Храмі Воскресіння Христового (богослужіння відбудеться на Гробі Господньому) .

Паломницький Центр УПЦ