26 липня до 1025-річчя Хрещення Київської Русі у Мистецькому Арсеналі (вул. Лаврська, 10-12) відкрилася Всеукраїнська мистецька виставка «Велике і Величне»

У відкритті виставки взяв участь Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський Антоній, митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній, архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр.

Також на відкритті були присутні: Президент України Віктор Янукович, голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, представники Всеукраїнської Ради Церков.

Відео дня

Виставка "Велике і Величне" представляє 1000 найвизначніших мистецьких творів із колекцій 35 художніх, історичних та археологічних музеїв України. Проект демонструє найяскравіші сторінки історії українського мистецтва від найдавніших часів до сьогодення і окреслює сам шлях формування української ідентичності. Вагомими завданнями виставки "Велике і Величне" є пробудження історичної та культурної пам’яті українців, зміцнення відчуття спільності цивілізаційного досвіду та єдності історичних засад і світоглядних орієнтирів, усвідомлення причетності кожного до видатних сторінок минулого, а відтак і відповідальності за творення сьогодення.

Експозиція охоплює історичний період тривалістю понад п’ятнадцять тисячоліть — від доби палеоліту, Трипілля, античних міст Північного Причорномор’я, крізь давньоруське, барокове, класицистичне мистецтво до сецесії, модернізму та постмодернізму. Вона продемонструє, як мистецькі традиції Сходу і Заходу органічно адаптувалися на місцевому культурному ґрунті, народивши унікальні художні явища світового значення.

УПЦ