У Сумському обласному художньому музеї імені Никанора Онацького з нагоди 1025-ї річниці Хрещення Русі відкрито виставку ікон «Світло відродженої духовності».
Як передає кореспондент УНІАН, на виставці представлені рідкісні зразки іконописних творів з фондів музею, відреставрованих упродовж останніх п`яти років.
«У світлих образах XVIII – початку ХІХ століття гармонійно поєднано релігію та високе мистецтво. Відреставровані експонати – яскраві зразки традиційного, барокового, академічного, реалістичного іконопису різних мистецьких шкіл», – відзначила на відкритті виставки головний зберігач фондів музею Надія Юрченко.
Окрім ікон, в музеї експонуються також твори на релігійну тематику видатних російських художників, зокрема «Ісус Христос» та «Свята Ольга» Михайла Нестерова, «Моління про чашу» Володимира Маковського, а також металеві ікони, виконані за ескізами Віктора Васнецова для Володимирського собору в Києві.
Як повідомляв УНІАН, державні урочистості з нагоди 1025-річчя Хрещення Київської Русі відбудуться в Києві 27-28 липня. В Україну на святкування прибудуть 9 предстоятелів помісних православних церков і представники шести православних церков світу, а також президенти 5-ти країн.
*** День Хрещення Русі відзначається 28 липня - у православному церковному календарі (за старим стилем 15 липня) в день пам’яті рівноапостольного князя Володимира (960-1015).