З нагоди святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі, Державна архівна служба України спільно з Центральним державним історичним архівом України підготували документальну виставку “Духовні святині Києва”.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Мін’юсту, урочисте відкриття виставки відбулося на території Національного заповідника ”Софія Київська”.
«На виставці представлено понад 200 історичних експонатів, серед яких - унікальні грамоти та документи, пов`язані з історією будівництва та реконструкції головних релігійних святинь Києва, друкарською, освітянською та громадською діяльністю церкви», - зазначив в.о. Голови Державної архівної служби України Віктор Воронін.
Презентовані експонати висвітлюють історію таких київських святинь як Десятинна церква, Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра, Братський Богоявленський монастир, Свято-Михайлівський Золотоверхий монастир, Видубицький Свято-Михайлівський монастир, Софійський собор, також містять відомості про римо-католицькі костели, старообрядницьку церкву, євангельсько-лютеранську кірху та інші пам’ятки Києва.