У Словаччині та Чехії відбуваються головні святкування з нагоди Ювілейного Року 1150-річчя початку євангелізаційної місії святих Кирила і Методія у Великоморавській державі, повідомляє сайт Радіо Ватикану.

У чеському Велеграді урочисте Євхаристійне богослуження у п’ятницю, 5 липня 2013 р., очолив Папський Легат кардинал Йосіп Бозаніч, Архиєпископ Загреба, а у словацькій Нітрі – Папський Легат словенський кардинал Франц Роде, вислужений Префект Конгрегації Інститутів Богопосвяченого Життя.

До відзначення 1150-ліття початку християнської місії святих Кирила і Методія у Великоморавській державі, до складу якої тоді входили терени сучасної Закарпатської області України, готується також Мукачівська греко-католицька єпархія. Головні святкування відбудуться 20 липня у місті Тячеві та 21 липня в селі Сторожниці біля Ужгорода.

Відео дня

Саме у Сторожниці знаходиться греко-католицька церква свв. Кирила і Методія, в споруді якої поєднано риси романського та візантійського стилів, а також давньоруської архітектури і чеського конструктивізму.