8 липня у Музейно-виставковому центрі «Музей історії Києва», що на вул. Богдана Хмельницього, відкриється виставка «Скарби Святих Лавр України».
Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської державно адміністрації, виставка приурочена до 1025-ліття Хрещення Київської Русі та триватиме до 15 серпня.
На виставці буде представлено унікальні предмети трьох Лавр України: Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, Свято-Успенської Почаївської Лаври та Свято-Успенської Святогірської Лаври.
Як зазначають організатори, такий вибір не випадковий: усі ці монастирі є плодами Хрещення Київської Русі та найбільшими духовними центрами України з християнськими раритетами. Їхня історія починалася в невеликих печерах, а згодом, завдяки духовному подвигу їх насельників, ці храми перетворилися на найбільші монастирі та отримали статуси лавр. Сьогодні вони відомі на весь світ і продовжують розвиватися, виконуючи свою духовну місію.
Експонати виставки висвітлюють загальну сутність і велич цих духовних осередків та особливості кожного храму, розповідають про життя трьох найбільших в Україні святинь через їх духовну діяльність, а також результати цієї діяльності.
Серед експонатів будуть представлені ікони, церковні книги, хрести-енколпіони, шати для ікон, потирі, кахлі, літографії, сувенірна продукція тощо.