21 червня 2013 року, напередодні Дня пам`яті та скорботи, о 16.00 в Богоявленському кафедральному соборі м. Москви під час заупокійного богослужіння буде урочисто запалена загальнонародна «свіча пам`яті» за загиблими у Великій Вітчизняній війні і буде дано старт традиційної міжнародної акції «Свіча пам`яті 22 червня».

Того ж дня увечері вогонь буде привезений на Поклонну гору в Москві, до Залу пам`яті й скорботи Центрального музею Великої Вітчизняної війни, де о 20.00 розпочнеться головна акція «Свіча пам`яті 22 червня».

У День пам`яті та скорботи, 22 червня, в містах і селах Росії, України, Білорусії, Казахстану, Молдавії та в інших країнах будуть молитовно згадувати десятки мільйонів полеглих. У рамках акції в сотнях міст і населених пунктів Росії та країн зарубіжжя активісти молодіжних та інших громадських об`єднань вийдуть на площі й військові меморіали і запалять разом з ветеранами «свічки пам`яті».

Відео дня

Мета акції, яка проводиться в Росії та інших країнах з 2009 року, — закликати кожного запалити в ніч на 22 червня (о 22 годині за місцевим часом) у вікнах будинків свічки за кількістю близьких, що не повернулися з війни. У Єлоховському соборі будуть запалені по одній свічці від кожної країни СНД у знак спільної втрати для всіх братніх народів. Учасники акції передадуть палаючі «свічки пам`яті» до посольств країн СНД, а також країн антигітлерівської коаліції.

Patriarchia.ru