У Полтаві пройде виставка грецького фотографа Костаса Асіміса «Наш Афон»У Полтаві 20 червня відкриється виставка робіт грецького майстра фотографії Костаса Асіміса «Наш Афон», повідомляє «Коло». Виставка, організована з нагоди 1025-річчя хрещення Русі триватиме до 20 липня у виставковій залі Полтавського краєзнавчого музею, повідомляє PRAVMIR в УКРАИНЕ.

Фото відомого грецького фотографа Костаса Асіміса присвячені історії становлення та розвитку життя монахів на Святій Горі Афон.

Крім фоторобіт Костаса Асіміса, будуть представлені архівні чорно-білі світлини середини XIX – початку XX століття із фондів Руського на Афоні Свято-Пантелеймонівського монастиря. На виставці буде присутній автор Костас Асіміс.

Відео дня

Виставка експонувалася у багатьох країнах. Тож незабаром нагода побачити знімки буде й у полтавців.

Костас Асіміс народився у Ташкенті, куди переїхали його батьки після громадянської війни у Греції в 1949 року. За освітою філолог. Перший досвід фотомайстерності отримав у студії моди і реклами у Мюнхені. З 1984 вперше побував в російському Свято-Пантелеймонівському монастирі на Афоні, більше 20 років фотографував монастирі, храми, життя монахів, священників тощо. Кожну фотографію Костаса називають витвором мистецтва, що відкриває багатовікову історію духовного становлення християнських святинь.