Національне військове меморіальне кладовище ”Національний воїнський Пантеон” може бути побудоване не раніше, ніж за 10-15 років.
Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції в Києві повідомив голова Всеукраїнського організаційного комітету зі створення Національного воїнського Пантеону Олег Гук.
«На будування воїнського Пантеону може піти 10-15 років”, - сказав, зокрема, він.
Як повідомив Гук, для створення меморіального кладовища наразі розглядається дві ділянки під Києвом - військові містечка 161 та 201.
“Площа кладовища сягатиме більше 100 га. За планом, на ділянці буде побудований музейно-меморіальний комплекс. Там обов`язково має бути вічний вогонь, почесна цілодобова варта та рота почесного караулу. Меморіальне кладовище буде підпорядковане Кабінету міністрів”, - розповів він.
При цьому голова оргкомітету не назвав суму бюджету на створення Пантеону. “Неможливо на цей момент порахувати точну цифру по одній простій причині: геологія двох ділянок землі абсолютна різна і, відповідно, різний рівень складнощів проведення робіт”, - зазначив він.
Як повідомляв УНІАН, 3 квітня міністр соціальної політики Наталія Королевська під час засідання Організаційного комітету з підготовки і святкування 70-річчя визволення України від фашистських загарбників і 70-річчя перемоги у Великій Вітчизняній війні заявила, що у рамках підготовки до святкування 70-річчя визволення України від фашистських загарбників буде створено «Національний військовий Пантеон».
”Спорудження в 2013-2015 роках Національного меморіального кладовища ”Національний військовий Пантеон”. На цьому меморіальному кладовищі будуть поховані ветерани та інваліди війни. Створення пантеону ініціювали громадські організації”, - сказала Королевська.
Раніше, в червні 2011 року, Верховна Рада прийняла постанову ”Про Національне військове меморіальне кладовище”.
Цей документ передбачав створення в Київській області меморіального комплексу для увічнення пам`яті ветеранів війни, учасників бойових дій, військовослужбовців і правоохоронців, які загинули під час виконання службового обов`язку, а також людей, якій здійснили героїчні вчинки і мають особливі заслуги перед Батьківщиною.