З нагоди Дня захисту дітей, яке в Україні відзначається 1 червня, владики основних конфесій Львівщини оприлюднили спільне Звернення до батьків, вихователів, наставників, службовців на захист прав дітей.

«Дитина має право на те, щоб розвиватися у повноцінній сім’ї, де батьки живуть згідно з Божими заповідями та плекають здорові християнські традиції», ─ йдеться у Зверненні, яке підписали: Митрополит Львівський УАПЦ владика Макарій (Малетич), Митрополит Львівський УГКЦ владика Ігор (Возьняк), Митрополит Львівський і Сокальський УПЦ КП владика Димитрій (Рудюк) та владика Філарет (Кучеров), єпископ Львівський і Галицький УПЦ.

Владики наголошують: «Дитина ─ дар Божий. Цей дар даний на певний час, він не є власністю батьків». Час даний батькам для того, щоб допомогти дитині всебічно розвиватися. Для цього, на думку архиєреїв, потрібна любов матері та батька, а також любов між батьками, що відкриває шлях до Любові Божої. «Кожна дитина повинна бути прийнята у сім’ю з любов’ю, яка є фундаментом, на якому будується її життя».

Відео дня

На переконання єрархів, нівелювання традиційних для українців сімейних цінностей стає причиною розлучень, зростання кількості злочинів, скоєних неповнолітніми», ─ стверджують представники Церков. Саме тому владики висловили свою підтримку і готовність реалізовувати низку програм, які мають допомогти «…захищати гідність дитини, розвивати її особистість та берегти і розвивати родинні християнські традиції».

РІСУ