Презентація фотоальбому «Фотографам фронтових років присвячується» відбулася 7 травня в залі «Будинку Москви в Севастополі».

«Ніщо так не доносить час, як старі фотографії... Тому через двадцять років фотознімки, зняті для сімейних альбомів, несподівано знаходять силу документа і, зібрані воєдино, дозволяють відтворити зриму картину цілого покоління" - цей уривок з книги Г.Черкашина «Відродження» став епіграфом видання, що об`єднало роботи севастопольських фотографів - військових кореспондентів, репортажні знімки для публікації в газетах, сьогодні стали безцінною історичною хронікою подій років, обпалених війною.

Відео дня

 Вступні слова до фотоальбому написали голова Севастопольської міської державної адміністрації Володимир Яцуба, Командувач Чорноморським флотом Росії віце-адмірал Олександр Федотенков, благочинний Севастопольського округу протоієрей Сергій Халюта.

«Фотоальбом затребуваний часом. Спочатку призначені для періодичної преси, а значить - для сучасників, сьогодні ці фотографії - свідчення історії, можливість зберегти пам`ять про Велику Вітчизняну війну для нащадків. Зберегти пам`ять про полеглих воїнів, про їх матерів, дружин, дітей, на чию долю випало безліч горя і поневірянь; пам`ять про героїчні подвиги і залишившихся в живих, і тих, хто не повернувся з бою.

Господь наш Ісус Христос сказав нам через Святе Письмо: “немає більше тієї любові, ніж покласти душу свою за други своя“, тобто, за своїх ближніх. Автори севастопольського фронтового фотолітопису С.Корняков, С.Коротков, А.Митрофанов, О.Петросян, М.Редькін, Б.Шейнін відобразили моменти жертовності, героїзму і найвищого духовного подвигу нашого народу», - сказано у вступному слові отця Сергія.

Одночасно з презентацією фотоальбому відбулося відкриття фотовиставки «В об`єктиві Чорноморський флот» фотографів Сергія Петросяна і Ованеса Петросяна. Першими відвідувачами виставки стали ветерани Великої Вітчизняної війни і флоту. Отець Сергій привітав присутніх зі Світлим Христовим Воскресінням і висловив подяку авторам виставки за труди.

Свастопольское благочиння