Сьогодні у Львові відкрито «Галерею мистецьких писанок», експозиція якої налічує понад 50 півметрових та метрових писанок.

Львів’яни та гості міста зможуть відвідати великодню виставку до 12 травня

Як повідомили УНІАН у Львівській міській раді, урочисте відкриття галереї відбулося о 16.00 у центрі міста на площі Ринок в рамках Фестивалю писанок.

За словами організатора Фестивалю писанок Андрія Сидора, «це неймовірне видовище, адже вперше гості міста побачили стільки різноманітних великих писанок, розміщених в одній експозиції».

«Писанки, представлені в галереї, дуже різноманітні. Їх творці намагались відобразити в них своє бачення світу, побажання, захист від недоброї сили та навіть заклинання. Всі вони різняться стилістикою виконання, символічними елементами, частину писанок розмалювали маленькі митці, естрадні зірки, відомі художники», - розповів Сидор.

Відео дня

Львів’яни та гості міста зможуть відвідати великодню виставку до 12 травня. Усі писанки буде виставлено на благодійний аукціон. Частину виручених коштів буде направлено на придбання обладнання для киснево-синглетної терапії для Львівської міської дитячої клінічної лікарні.

Сьогодні у Львові на площі Ринок також працює «Великодній писанковий ярмарок» та «Великодня арт-майстерня», проходять різноманітні майстер-класи з виготовлення та розфарбовування писанок, відбувається святковий великодній концерт.