Поминальні дні на столичних кладовищах триватимуть у період з 9 до 15 травня.

Як повідомили УНІАН в прес-службі Київської міської державної адміністрації, під час поминальних днів управління ритуальних послуг подбає про встановлення тимчасових мобільних біотуалетних кабін на території кладовищ, а КП «Київпастранс» організує додаткові спеціальні автобусні маршрути до основних міських кладовищ (Північне, Південне, Лісове та Байкове), перевезення на яких буде здійснюватись безкоштовно.

Так, Дні пам’яті на кладовищах Києва відбудуться: 9 травня – на Військовому;

Відео дня

12 травня – Корчуватському, Мишоловському, Пирогівському, Північному, Лісовому, Чапаєвському, Південному, Святошинському, Пуща-Водицькому, Солом’янському, Совському, Братському, Державному історико-меморіальному Лук’янівському заповіднику, Старообрядному та Шулявському;

13 травня – на Біличанському, Вигурівському, Жулянському, Дарницькому, Позняківському, Троєщинському, Звіринецькому, Куренівському, Бортничанському;

14 травня - Байковому, Бикінявському, Михайлівському, РС «Київський крематорій»;

15 травня – на Міському.

Як повідомляють в КМДА, наразі кладовища готують до поминальних днів. Так, станом на 29 квітня профільні служби з територій кладовищ вивезли 3270 м куб. сміття, відремонтували та пофарбували 268 контейнерів для сміття. Наразі тривають роботи з ремонту ще 393 контейнерів.

Крім того, на кладовищах уже відремонтовано та запущено поливальні водопроводи, а також виконані роботи із благоустрою 114 військових поховань. Відремонтовано та пофарбовано 10364 кв. м огорож, воріт, хвірток, арок, фасадів тощо, йдеться в повідомленні.