День Перемоги 9 травня в столиці відзначать військово-історичною ходою, концертами та салютом.

Як повідомили УНІАН в прес-службі Київської міської держадміністрації, з нагоди 68-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні у столиці відбудеться низка загальноміських заходів.

Так, ранок Дня Перемоги традиційно розпочнеться з Ритуалу Пам’яті – покладання квітів до могили Невідомого солдата у парку Вічної Слави, а також до пам’ятника героям-танкістам, стели Перемоги, пам’ятника генерала армії Миколи Ватутіна.

Відео дня

О 9.00 на Майдані Незалежності розпочнеться церемонія підняття Державного прапора України за участю Міністра оборони України Павла Лебедєва. Хрещатиком пройдуть військові оркестри. Також відбудеться військово-історична хода МГО «Червона зірка».

З 11.00 на головній площі країни розпочнеться творчий марафон – виступи колективів з усіх областей України, які триватимуть протягом усього дня.

О 20.00 відбудеться святкова концертна програма Київського муніципального духового оркестру, після якого виступатиме колектив Національного ансамблю танцю України ім. П.Вірського, а також Ансамблю пісні й танцю Збройних Сил України.
Завершиться святкування Дня Перемоги феєрверком о 21.45.

Епіцентром тематичних подій у столиці цьогоріч стане територія Меморіального комплексу «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни». Саме там відбудеться церемонія запалення Вогню Слави та покладання гірлянди Військової слави «Вклонімося великим тим рокам!», а також концертна програма «Пісні Перемоги». Після урочистостей за частуванням «солдатською кашею» ветерани матимуть можливість поспілкуватися з фронтовими товаришами.

У Національному Палаці мистецтв «Україна» для ветеранів війни та праці, представників громадськості з регіонів України відбудеться урочистий концерт зірок української сцени.

В КМДА нагадали, що до визначної дати, майже 77 тисяч ветеранів війни та жертв нацистських переслідувань отримають одноразову адресну матеріальну допомогу на загальну суму близько 37 млн. грн.