У Донецьку відбувся мітинг-реквієм, присвячений 27-ій річниці катастрофи на Чорнобильській АЕС.

Як передає кореспондент УНІАН, мітинг пройшов у центрі міста біля пам`ятного знаку «Донеччанам - жертвам Чорнобильської трагедії», зі словами подяки чорнобильцям виступили голова Донецької обласної державної адміністрації Андрій Шишацький, мер міста Олександр Лук’янченко, заступник голови обласної ради Олександр Кравцов.

Мер нагадав, що сьогодні в Донецьку проживає близько 7 тисяч чоловік, які постраждали від аварії на ЧАЕС, зокрема понад 3 тисячі ліквідаторів, і обов’язок влади «постійно і послідовно піклуватися про тих, хто постраждав від Чорнобильської катастрофи, оточувати постраждалих постійною увагою, забезпечувати їм належне медичне обслуговування».
А.Шишацький також зазначив, що «постійною турботою влади є соціальний захист, збереження здоров`я і поліпшення умов життя ліквідаторів, особливо їх дітей, та інвалідів-чорнобильців».

Відео дня

На мій погляд, соціальний захист чорнобильців все одно сьогодні є недостатнім. Герої-ліквідатори заслуговують на більше і на краще. Ми ніколи не стояли осторонь їхніх проблем. Якщо для вирішення якогось питання у регіональної влади не вистачає повноважень, ми звертаємося і до Кабінету Міністрів, і до Президента. Невирішених питань ще багато, а їх не повинно бути», - сказав губернатор, Він також подякував чорнобильцям за активну життєву позицію, яку вони займають сьогодні, підкресливши, що регіональна влада сьогодні продовжує тісно співробітничати з організацією «Союз Чорнобиль Україна».

За православною традицією священики відслужили поминальну панахиду, після чого учасники мітингу поклали квіти до підніжжя пам`ятника.