Сьогодні стартувала Міжнародна героїко-патріотична акція «Георгіївська стрічка-2013», яка триватиме в Україні до 19 травня.

Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН лідер «Загальновоїнської спілки України» Олег Калашніков.

Він зазначив, що сьогодні стартом акції стане церемонія покладання квітів до Могили Невідомого солдата, котра відбудеться в Києві о 12 годині. За його словами, «Загальновоїнська спілка України» є багаторічний офіційний партнер акція «Георгіївська стрічка-2013» в Україні. При цьому додав, що по всій території України члени організації також покладатимуть квіти до пам’ятників, а на міських, сільських кладовищах - до могил воїнів-визволителів. Він наголосив, що акція не є політичною.

Відео дня

О.Клашніков зазначив, що «георгіївська стрічка - це сучасний символ Перемоги над фашизмом», а також ще одне нагадування про те, що «історичну правду ми ніколи не дозволимо віддати забуттю». При цьому він додав, що реінкарнація фашизму відбувається не тільки в деяких регіонах світу, в тому числі і в Європі, але й в Україні.

«На жаль в 68 рік перемоги на фашизмом як ніколи в Україні активізувалися сили, які пропагують фашизм», - сказав він. За його словами, сьогодні в Україні це упізнається в заявах політичного об’єднання, що потрапило до Верховної Ради України, та використовує гасла, що спрямовані «на потужне шовіністичне возвеличення власної нації, який загрожують інородці, піддають жорсткій та деколи і необґрунтованій критиці наявні елементи сучасного суспільства та відкрито противляться змішанню народів і рас, що за їх думкою, несе загрозу національній ідентичності».

О.Калашніков зазначив, що стрічка буде розповсюджуватися безкоштовно. За його словами, кожен рік до грудня місяця йде збір коштів саме для виготовлення стрічок, а в лютому їх замовляють в офіційних виробників георгіївської стрічки в Російській Федерації. Він це пояснив тим, що якість китайських та українських стрічок є гіршою, ніж російських. За його словами, «великих спонсорів» немає. О.Калашніков сказав, що для того, щоб закупити 150 тисяч стрічок необхідно «трошечки більше ніж 10 тисяч доларів». Він наголосив, що більша зацікавленість у георгіївських стрічок є в Західній Україні. «Більш за все телефонує Тернопільська, Львівська області», - сказав О.Калашніков.