У Харкові розпочалися Дні білоруської культури.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Харківської міської ради, в урочистій церемонії відкриття Днів білоруської культури, яка відбулася 23 квітня в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М. Лисенка, взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Білорусь в Україні Валентин Величко, заступник Харківського міського голови з питань розвитку та забезпечення життєдіяльності міста Ігор Терехов, представники обласної влади та дипломатичного апарату Білорусі.

В.Величко привітав присутніх та висловив подяку керівництву міста та області за сприяння у проведенні Днів білоруської культури. «Ми приїхали сюди з відкритим серцем. Білоруси сьогодні живуть по всьому світу, і багатьох з них доля привела на Слобожанську землю, але пам’ять про історичну батьківщину зберігається назавжди», - зазначив посол.

Відео дня

У свою чергу І.Терехов висловив сподівання, що Дні білоруської культури стануть для Харкова традиційними. «Сьогодні для нашого півторамільйонного міста відбувається дуже значуща подія: вперше у Харкові проходять Дні білоруської культури. Я впевнений, що спільними зусиллями ми закладемо сьогодні добру традицію - щорічно проводити такі заходи. Я сподіваюся, що ці дні стануть імпульсом, який ще довгі роки вестиме нас до миру, дружби та взаєморозуміння», - зазначив він.

Під час церемонії відкриття представник Міністерства культури Республіки Білорусь Інна Бичек зачитала вітальні листи від міністра культури Білорусі Бориса Свєтлова та голови виконавчого комітету міста Гомель Петра Кириченка.
Дні білоруської культури в Харкові триватимуть два дні.

24 квітня в кінотеатрі ім. О. Довженка відбудеться презентація і демонстрація документальних фільмів «Білорусь. Чотири роки війни» і «На розстані». Також у виставковому залі художньої школи ім. Рєпіна відбудеться відкриття виставки робіт Центру художньої творчості дітей та молоді міста Мінська.