У Тернополі сьогодні розпочався ІІІ відкритий міжнародний міжконфесійний фестиваль-конкурс духовної пісні «Я там, де є благословення».

Як повідомили кореспонденту УНІАН в прес-службі міської ради, участь в фестивалі беруть виконавці духовної пісні з усіх міст України, а також з Болгарії, Грузії, Молдови, Польщі, Румунії, Чехії, Замбії, Нігерії та Конго.
Під час урочистого відкриття фестивалю його учасників благословили священнослужителі традиційних християнських церков Тернопільщини та закордону.

«Конкурс за оригінальністю і складністю є єдиним в Україні. Наш фестиваль можна розцінювати як невеликий подвиг у популяризації хорової творчості і духовної пісні. Ми не випадково проводимо фест у розпал Великого посту, це ще одна нагода для жителів міста духовно очиститися і краще підготуватися до Великодня», –  зазначив начальник міського управління культури Олександр Смик.

Відео дня

За його даними, майстерність виконавців оцінюватимуть фахівці з консерваторій Львова, Києва, а також училища ім. Глієра.
Конкурсна програма фестивалю проходитиме протягом 19-20 квітня в Українському домі "Перемога" та храмі Матері Божої Неустанної Помочі.

21 квітня у ПК «Березіль» відбудеться гала-концерт та нагородження найкращих виконавців.
Минулого року участь у фестивалі взяло понад 1 тис. осіб з-за кордону та всіх регіонів України.