В афіші Московського театру "Ленком" з`явилася нова назва - "Небесні мандрівники". Так називається вистава, яку Марк Захаров створив за творами "батька давньогрецької комедії" Аристофана і російського класика Антона Павловича Чехова і сам же її поставив. І хоча сценічне життя спектаклю офіційно стартує тільки сьогодні ввечері, з ним вже встигли познайомитися деякі глядачі, які побували на передпрем`єрних показах, які, судячи з реакції публіки, мали безперечний успіх, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"Небесні мандрівники", народжені талантом визнаного майстра, заслуговують безумовної уваги. Починаються вистава з появи "птахів" з однойменної комедії Аристофана на чолі зі своїм повелителем - царем Удодом. А слідом за ними на підмостки виходить Олександра Захарова, що постає вже в образі Ольги Іванівни з чеховського оповідання "Стрибуха". Примітно, що в ролі її чоловіка - доктора Димова - виступає популярний кіноактор Олександр Балуєв. В інших ролях зайняті такі відомі "ленкомівці", як Віктор Раков, Іван Агапов, Ганна Якуніна, Сергій Степанченко, Дмитро Гізбрехт. У постановці бере участь живий музичний ансамбль, партитуру для якого написав композитор Сергій Рудницький. Декорації виконав Олексій Кондратьєв, учень незабутнього головного художника "Ленкому" Олега Шейнциса.

І все це дивним чином працює на втілення задуму Марка Захарова, монолог якого цитується в театральній програмці.

Відео дня

"Я починав роботу з перекладу на сценічну мову декількох трагікомічних оповідань Чехова - "Стрибуха", "Хористка", "Чорний чернець", - посвячує майстер у свою творчу "кухню". Мені птиці здавалися не тільки прекрасними створіннями - в нашу чеховську фантазію влетіло скопище людських слабкостей, притягальних страхів і навіть галюціонарних об`єктів. Нав`язливі ідеї рефлексуючих героїв спонукали нас пильно вдивитися в божественні височині, пізнати радість вселенського буття і позаздрити тим, хто має право називатися небесними мандрівниками".