Міжнародна богословська конференція "Церква вчора, сьогодні і завтра: форми і суть" відбудеться 25-27 квітня 2013 у Донецькому християнському університеті.

«Конференція буде присвячена, можливо, найгострішій богословській проблемі сучасності – якою є Церква Христа і як вона може виконувати свою, заповідану Господом, місію в сьогоднішньому і, особливо, завтрашньому світі? — повідомляють організатори конференції. — Ми чекаємо і готуємося до розмови глибокої і гранично чесної, розмови, в якій зіткнуться різні позиції і відбудеться спільний пошук Істини. Ми припускаємо, що кожна доповідь — це запрошення до спільного пошуку відповідей на питання, над якими б`ється доповідач, а тому учасники конференції — не слухачі, а співучасники в цьому пошуку».

Звідси — логіка роботи конференції. Перед кожною секцією, будуть представлені доповіді, в яких окреслюється проблемне поле заявленої теми. Потім, на основі цих доповідей, розгортається тривала дискусія, до якої залучаються всі учасники. В ході цієї дискусії і відбудеться пошук відповідей на поставлені в доповідях питання. Дві з шести секцій пройдуть у форматі круглих столів: дискусія з цих питань буде займати практично весь час роботи секції.

Відео дня

Вас чекають цікаві доповіді та дискусії. Серед учасників програми — Михайло Дубровський, Олександр Жибрик, Віктор Ляху, Сергій Градіровскій, Юрій Марк, Михайло Черенков, Надія Ружина, Олексій Горбачов та інші.