Диво сталося після кадіння експозиції та окроплення святою водою експонатів, - повідомляє Християнський портал КІРІОС.

Ікона була привезена напередодні в Ташкент з храму Димитрія Солунського в Молдовї. До цього святий образ вивозився на виставки лише одного разу - в Новосибірськ. "Мироточення цієї ікони говорить про те, що Божа милість відвідала нас з відкриттям виставки. Благодать зійшла таким чином від Господа. Адже наша виставка так і називається: "Від доброчесного життя до благополуччя і процвітання". Будемо з вірою уповати на Бога в надії на те, що те добродійне життя, яке ми намагаємося вести, а головне - Його милість і благодать, приведуть нас до благополуччя, процвітання і порятунку", - сказав глава Середньоазійського митрополичого округу митрополит Вікентій...

В Молдову ікона Богородиці була привезена з жіночого монастиря "Чуфля" в Греції. До неї стікаються віруючі з молитвами до Господа про зцілення від різних захворювань, допомоги в справах і багато чому іншому. Ця ікона прославилася в Молдові, в Сокальському Румунському монастирі.

Відео дня

Одного разу, коли в семінарській церкві обителі закінчилася Літургія, на іконі, на очах Божої Матері, з`явилися краплі. Ректор семінарії єпископ Філарет дістав ікону з кіота, витер її рушником і знову поставив на місце. Увечері семінаристи та наставники прийшли до церкви і побачили, що з очей Богоматері на іконі знову течуть сльози. Під час Кримської війни 1854-1855 рр. на території сучасної Молдови перебувала австрійська армія. Головнокомандувач послав полковника подивитися на чудотворну "заплакану" ікону. Той запалив свічку і почав розглядати образ. У цей момент на очах Богородиці заблищали сльози.