"Міс Україна-2013" Анна Заячківська сьогодні вже повернулася додому до Івано-Франківська, де живе з батьками, йдеться в "ТСН. Особливе". У Анни є старша сестра. Вдома зізнаються, що перемога Ані для них стала сенсацію: хоч і молилися за неї, але в успіх на конкурсі вірили мало. Наставниця красуні запевняє: перемога дівчини - це тільки її працелюбство та вміння слухати критику.

Адже Аня не має нікого, хто міг би за неї постояти. На пероні "Міс Україна-2013" чекають тато, хресний, друг та наставниця у модельному бізнесі. Пані Тетяна досі не може повірити, що її вихованка – переможниця конкурсу. "Анна – одна з тих "міс", які без дахів, без багатих батьків, без нічого! Вона сама своєю працею прийшла до перемоги!", - розповіла Тетяна Терсенова-Заводовська, наставниця Анни.

Звичайна багатоповерхівка в одному зі спальних районів Івано-Франківська. Саме тут мешкає з батьками найгарніша дівчина України. Золота шкільна медаль та сто грамот. Красуня і відмінниця - це саме про неї. Зараз вона студентка факультету іконопису Прикарпатського університету. Аня вчиться на іконописця, пише пісні та вірші.

Відео дня

Красуня зізнається, що вона – людина релігійна. Для неї є дуже важливий зв`язок із Богом. Аня розповіла, щоб стати найкрасивішою у країні, три останні місяці наполегливо працювала над собою. Найбільше, за її словами, дошкуляли немодельні стегна. Спортзал плюс дієта – і вони стали на чотири сантиметри вужчими та майже наблизилися до модельних стандартів.

Заради перемоги у конкурсі "Міс Україна-2013" Анна повністю відмовилась від солодкого, від хлібних виробів, від картоплі, ба, навіть від бананів. Батьки кажуть, донька зробила все сама. Вони не могли допомогти навіть грошима. На дорогу збирали усім курсом. "Я – пенсіонер. В хімії працював. Швидше по роках пішов на пенсію. Мама – технічкою в гімназії №2. Там, де вчилася моя донечка", - розповів батько. "Я попросила їх (звичайно, я поверну їм ці гроші), попросила по 10-ть. Хто скільки міг. Попросила на квитки туди, назад. На поїзд.

З Христиною в останній день перед поїздом ми бігали за туфлями, щоб якось виглядати на тих репетиціях. В мене не було можливості купити новий одяг. Свою сукню дала", - поділилася Заячківська. Батьки і досі не можуть повірить у перемогу дочки. Але зізнаються - Аня цього заслуговує. Відсьогодні Аня починає готуватись до подорожі на Балі, де у вересні боротиметься за корону Міс світу.