Виставка "Православна книга і православна гравюра", що познайомить відвідувачів з унікальними рукописними, стародруками та графічними шедеврами, пройде 9-21 квітня у Державному Літературному музеї в Москві, повідомили РИА Новости в Синодальному інформаційному відділі Московського патріархату.

Серед перлин зборів Літературного музею - Євангеліє 1464 року, написане в місті Одоєві за правління князя Іоанна Юрійовича, збірник житій та повчань кінця XV століття, переписаний рукою шанованого подвижника Ніла Сорського, стародавні книги, видані Іваном Федоровим, Андроником Невежей, Василем Бурцевим.

Гравюри, що увійшли до експозиції, належать російським і грецьким майстрам. У їх числі вид найбільшої християнської святині - храму Гроба Господня в Єрусалимі і вид російського монастиря святого Пантелеймона на горі Афон. Відвідувачі виставки побачать також рідкісні лубки (цей вид графіки відомий на Русі з другої половини XVII століття) з видами російських монастирів, храмів, зображеннями Сергія Радонезького, пророка Іллі, святої Варвари й інші святих зі сценами їх житія.

Відео дня