28 березня між Запорізькою єпархією, в особі архієпископа Запорізького і Мелітопольського Луки та Запорізьким Дитячим симфонічним оркестром, в особі художнього керівника і диригента Сергія Скрипника, було підписано Договір про співпрацю, повідомляє сайт Запорізької єпархії.

2013 рік, оголошений Президентом України «Роком дитячої творчості», стане ще й роком створення Першого Православного дитячого симфонічного оркестру Запорізької єпархії. Це вже третій творчий колектив, який буде опікувати Запорізька єпархія.

45 обдарованих дітей віком від восьми до чотирнадцяти років зможуть не тільки радувати своїми виступами любителів класичної музики, але й славити Господа.

Відео дня

«Сьогодні ми стали свідками дуже цікавої події. Я переконаний, що після підписання договору з сьогоднішнього дня цей колектив буде називатися Православним дитячим симфонічним оркестром Запорізької єпархії. Я не пригадую, щоб подібні колективи існували де-небудь ще. Це дозволить приводити до Бога учасників оркестру, а через цих дітей - їхніх батьків, бабусь, дідусів. Це свого роду просвітницька місія, яку кожен з нас повинен нести в цей світ», - сказав архієпископ Лука.

Перший виступ оркестру в новому статусі глядачі зможуть почути вже 31-го березня в КЗ ім. Глінки під час благодійного концерту, організованого Запорізькою єпархією в рамках проекту «Любов милосердствує», а також 5-го квітня у прямому ефірі ЗГТРК «Запорiжжя» при проведенні телемарафону.

Правмир