25-27 лютого у Київському Палаці дітей та юнацтва проходила XVI Міжнародна виставка навчальних закладів «Сучасна освіта в Україні – 2013».

Ректор Київської духовної академії і семінарії митрополит Бориспільський Антоній був нагороджений подякою, а духовні школи отримали диплом. Про це повідомляє "Православіє в Україні".

Організувують такі виставки традиційно Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, Національна академія педагогічних наук України та Київська торгово-промислова палата.

Відео дня

Учасниками заходу стали 126 навчальних закладів України, серед яких - Інститути НАПН України, ВНЗ I-II, III-IV рівнів акредитації, Інститути післядипломної освіти, ЗОШ I-III ступенів, колегіуми, ліцеї, державні професійно-технічні навчальні заклади, науково-педагогічні бібліотеки.

За плідну організаторську і творчу роботу з удосконалення навчально-виховного процесу в національній системі освіти України подякою Міністра освіти і науки, молоді та спорту України був нагороджений ректор Київської духовної академії і семінарії митрополит Бориспільський Антоній.

У рамках виставки «Сучасна освіта в Україні» проводяться конкурси між вищими навчальними закладами. Київські духовні школи кілька разів ставали лауреатами в різних номінаціях. У цьому ж році Київська духовна академія була удостоєна диплому «За високі творчі досягнення в удосконаленні змісту навчально-виховного процесу національної системи освіти України».

У церемонії відкриття взяли участь президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень, віце-президент Національної академії педагогічних наук України Андрій Гуржій, проректор Київської духовної академії та семінарії ігумен Сергій, президент виставкової компанії «Карше» Олександр Карпов, директор Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОНмолодьспорту Володимир Вербицький, директор з корпоративних питань корпорації «Інтел» в Україні та СНД Тетяна Нанаєва.

Цьогорічний форум вчетверте пройшов під девізом «Освіта. Духовність. Культура». Організатори відзначають, що цього року учасникам і відвідувачам запропонували цікаву і насичену програму, за три дні було висвітлено ряд актуальних питань, зібрані інноваційні ідеї, проекти та напрацювання, а в конкурсних змаганнях відзначили кращих з кращих.

 

За матеріалами КДАіС та osvita.carshe