У Єкатеринбурзі 27 березня відкриється виставка «Подвиг служіння Росії царської династії Романових», приурочена до 400-річчя воцаріння Михайла Федоровича Романова.

Виставка відкриється на «Патріаршому подвір`ї» в день святкування Феодорівської ікони Божої Матері і триватиме з березня по липень 2013 року.

В рамках виставки можна стикнутися з маловідомими сторінками історії Вітчизни, дізнатися правду про останнього російського Державця та його масштабну діяльність.

Відео дня

Одним з партнерів виставки став музей Новоспаського ставропігійного чоловічого монастиря, який надав речі, що належали Великому князю Сергію Олександровичу Романову - синові Олександра II, дружині преподобномучениці Єлисаветі Феодорівні. Вони складають частину колекції монастирського музею.

Також на виставці можна буде побачити документи, фотографії з державних архівів, унікальні предмети з приватних колекцій, рідкісні книги, відомий «Златоустівський» фотоальбом Імператора Миколи II.

Відкриє виставку Митрополит Єкатеринбурзький і Верхотурський Кирил. На відкритті виступить провідний співробітник Російської Академії наук, Російського інституту стратегічних досліджень, доктор історичних наук Боханов Олександр Миколайович. Всіх відвідувачів виставки будуть зустрічати учасники клуба історичної реконструкції «Соболиний камінь» в костюмах епохи першого царя династії Романових.

Правмир