У 2012 році у світі загинуло з причини своєї віри близько 105 тис. християн, повідомив координатор Наглядового комітету з питань релігійної свободи в Італії Массімо Інтровіньє.

Статистика, якою поділився експерт, по-справжньому лякає: в середньому щоп`ять хвилин у світі гине людина через те, що є послідовником Христа, повідомляє Katolik.ru.

Дослідник виділив найнебезпечніші території, до яких відніс насамперед африканські країни – Нігерію, Сомалі, Малі, де люди бояться навіть прийти на св. Месу. Крім того, великі ризики для християн існують у Пакистані, деяких регіонах Єгипту, країнах, у котрих до сьогодні панують тоталітарні комуністичні режими, на чолі з Північною Кореєю, або країни, в яких суспільство перебуває під впливом етнічних націоналістів, як, наприклад, в Індії.

Відео дня

Чому ж християни стали найпереслідуванішою групою віруючих у світі?

Говорячи про причини ненависті до християн, експерт виділив, насамперед, панування агресивних ідеологій. "З одного боку мають місце жорстокі гоніння, вбивства і тортури, які виходять із певних ідеологій: наприклад, ідеології ісламського радикального фундаменталізму, найбільш агресивних версій етно-націоналізму, і, природно, старих комуністичних ідеологій. Слід також пам`ятати про те і розрізняти, що є явища нетерпимості як факт певної культури, і є дискримінація на основі несправедливих законодавчих заходів, які проявляються також і в наших країнах на Заході, як нагадав Святіший Отець у своєму Посланні на День миру 2013 року", – зазначив Массімо Інтровіньє.

Експерт підкреслив, що не дарма Папа, кілька днів тому звертаючись до співробітників Римської курії, говорив про небезпеки, пов`язані з культурною диктатурою, яка нав`язується специфічними ідеологіями, серед яких «гендерна».

"Ці ідеології, очевидно, відчувають загрозу з боку християн і Церкви, які піднімають свій голос проти них, і тому їх лобі починають кампанії нетолерантності та дискримінації", – підкреслив експерт.

«Православие.By»