Древній образ святителя Миколая Зарайського із колекції Галини Вишневської передали 19 грудня в храм Христа Спасителя після панахиди, вчиненої у соборі на дев`ятий день після кончини співачки.

Галина Павлівна хотіла, щоб сталося це саме 19 грудня, в День святителя Миколая Чудотворця. Збиралася подарувати ікону сама, але доля розпорядилася інакше: її волю виконали діти і внуки на дев`ятий день після смерті співачки, — повідомляє «Комсомольська правда».

Образ тимчасово переміщений у вівтар. Його відреставрують і виготовлять для ікони підставку і кіот.

Відео дня

— Ми щасливі, що ікона повернулася до Росії, — зізналися дочки співачки Ольга і Олена. — Батько придбав її в антикварному магазині в Лондоні 1979 року. Ікона великого розміру: 195 на 112 сантиметрів. Батьки були дуже віруючими людьми, особливо батько. Коли вони жили в Америці, то побудували в своєму будинку каплицю. Потім батьки повернулися до Росії і частину ікон з тієї каплиці перевезли на дачу в підмосковну Жуковку, де за маминим ескізом збудували іншу каплицю. Є ще одна каплиця в нашому будинку в Петербурзі. Без віри жити дуже важко. Ми віримо, що батьки пішли з цього світу, але зустрілися в світі іншому.

«Православие.Ru»