Традиційний Різдвяний фестиваль духовної музики втретє збере в Московському міжнародному будинку музики хорові колективи з найвідоміших храмів і монастирів світу. Про це 19 грудня 2012 повідомив один з художніх керівників форуму диригент Володимир Співаков на прес-конференції, що пройшла в ІТАР-ТАРС. Цього разу фестиваль пройде з 9 по 24 січня 2013 року.

У дні Різдвяних канікул у Москві виступлять хор собору святого благовірного князя Олександра Невського із Софії (Болгарія), хор Києво-Печерської лаври, хор хлопчиків монастиря Монсеррат (Іспанія), Московський Синодальний хор, хор московського Стрітенського монастиря, хор московського Свято-Данилового монастиря.

Серед творів, які звучатимуть на фестивалі, – «Різдвяна ораторія» митрополита Волоколамського Іларіона і духовні твори Католікоса-Патріарха всієї Грузії Ілії II.

Відео дня

На закритті форуму виступить Національний філармонічний оркестр Росії та академічний хор «Майстри хорового співу». Під керуванням Володимира Співакова будуть виконані «Реквієм» Алемдара Караманова, фрагменти Літургії св. Іоанна Златоуста Петра Чайковського та хорові твори Сергія Танєєва.

Фестиваль, приурочений до святкування Різдва Христового, вперше пройшов у Москві два роки тому. Художні керівники – президент Московського міжнародного Дому музики, член Патріаршої ради з культури Володимир Співаков та голова Відділу зовнішніх церковних зв`язків Московського Патріархату митрополит Волоколамський Іларіон –задумали його як духовно-просвітницький форум, який допоможе всім, хто цікавиться мистецтвом, дізнатися більше про християнські музичні традиції та розділити радість свята Різдва.