В нашій державі з`явилася нова і цікава послуга. За винагороду у вигляді 1, 5-5 тисяч гривень приватні детективи розкажуть усі таємниці та секрети ваших віртуальних друзів у соцмережах, пише "Сегодня".

Свої послуги такі спеціалісти пропонують на різноманітних сайтах оголошень. Детективи кажуть, що якщо людина зареєстрована у соцмережах, то про неї можна дізнатися мало не все: сімейний стан, перевірити чи не замішана людина в якихось аферах тощо. Як додаткові послуги пропонують світлини віртуального друга або відео із ним, зроблене прихованою камерою.

За додаткову плату об`єкт "проб`ють" по міліцейським базам або навіть нададуть роздруківку його телефонних дзвінків. Бійці "невидимого фронту" зізнаються, що таким чином вдалося викрити дідуся-збоченця, який прикидався зовсім іншою людиною. Мовляв, можна знайти справжню людину, навіть якщо вона сидить у інтернеті під вигаданим профілем.

Відео дня

Міліція про героїв-детективів зовсім іншої думки. Попереджають, що такі підприємливі люди можуть виявитися шахраями. Наприклад, узяти гроші — і шукай вітра в полі. Зауважимо, що згідно з законом, цивільні особи не мають права збирати і поширювати конфіденційну інформацію.

За це можна загриміти за грати на термін до 2-ох років. Також міліціонери закликають поширювати у соцмережах якомого менше інформації про себе, аби не спокушати нею шахраїв.