Відомий підводний археолог вважає, що він знайшов докази того, що Великий біблійний Потоп часів Ноя, що це – реальна історична подія.

Роберт Баллард, один з найвідоміших у світі підводних археологів, розповів ABC News, що його команда провела зондування глибин Чорного моря біля берегів Туреччини в пошуках слідів древньої цивілізації, яка пішла під воду після Всесвітнього потопу, описаного в Біблії.

Баллард (це той самий Баллард, який відшукав місце затоплення "Титаніка") говорить, що 12.000 років тому велика частина світу була покрита льодом.

Відео дня

"Там, де я живу – в Коннектикуті, був лід на милю вище мого будинку і вся відстань від мого дому до Північного полюса, близько 15 мільйонів кілометрів, – це була одна велика брила льоду. Але потім лід почав танути. Йдеться про повінь, що реально трапилася в історії Землі", – сказав Баллард.

Вода від танення величезних льодовиків почала підвищувати рівень світових океанів, розповів Баллард, що в свою чергу викликало повені по всьому світу.

Відповідно до теорії, запропонованої двома вчених Колумбійського університету, солоне зараз Чорне море, колись було ізольованим прісноводним озером в оточенні сільськогосподарських угідь, поки воно не було затоплене величезною стіною води від переповнення Середземного моря. Сила води була в двісті разів могутніша, ніж потік Ніагарського водоспаду, і цей потік змітав усе на своєму шляху.

Захоплені ідеєю знайти докази реальності подій, описаних у Біблії, Баллард і його команда вирішили провести розслідування. "Ми почали дослідження місцевості, щоб виявити сліди, які не міг не залишити Всесвітній потоп".

Чотириста футів нижче від поверхні землі, вони виявили стародавню берегову лінію, і це – реальний доказ, що катастрофічна повінь, описана в Біблії як "Всесвітній потоп", – справді відбулася, і озеро перетворилося на Чорне море, яке ми зараз знаємо.

З вуглецевого аналізу ґрунту, розташованого вздовж берегової лінії, Баллард установив терміни катастрофічної події, яка сталася близько 7500 р. до н. Деякі експерти вважають, що це той самий час, коли стався потоп, від якого рятувався Ной на своєму ковчегу.

"Це, ймовірно, був дуже поганий день для всіх людей, що жили у той час. Стіна води прорвалася і затопила всю цю місцевість із поселеннями й містами, людьми і тваринами. Вона змела все, що траплялося на її шляху. 150.000 квадратних кілометрів землі пішли під воду майже миттєво".

Баллард не сподівається, що коли-небудь зможе знайти Ноїв ковчег, але він може знайти свідчення й залишки поселень і міст того періоду, коли по всьому світу було все змито величезною хвилею.

Представницька наукова експедиція на чолі з відомим підводним дослідником Робертом Баллардом, виявила затоплене стародавнє житло на північному узбережжі Туреччини в районі міста Синоп на глибині 100 метрів. Він і його команда заявили, що вони планують повернутися до Туреччини влітку наступного року для продовження досліджень.

Варто відзначити, що пошуки слідів "Всесвітнього потопу" робилися і раніше, і існують докази, що він дійсно стався. Так, у 2007 році вчені Іркутського Державного Університету та інститутів Земної кори і геохімії СВ РАН з`ясували, що в Забайкаллі існують сліди катастрофічного гідропрориву. Вивчивши рельєф цієї області на фотографіях, зроблених із супутників, учені виявили, що в місцевості, розташованій на північний захід від озера Барун-Торей, пагорби, бугри і гряди, улоговини і озера в улоговинах орієнтовані з північного заходу на південний схід. Оскільки лінійно-орієнтована система гряд і улоговин – це ознака того, що колись тут мчав потік води, вченими був зроблений висновок, що в минулі часи тут відбулася велика повінь.

Ні з землі, ні з літака такі речі розглядати не можна, а от з висоти "супутникового польоту" стало можливим отримати повну картину рельєфу і побачити, як географічні структури продовжуються до Харбіна і Чанчуня в Китаї, потім тягнуться, трохи "повертаючи" на північ.

У вчених немає єдиної думки, як це сталося. Одні вірять у поступове підвищення рівня води, інші дотримуються моделі раптового, різкого затоплення. Вважається, що другий сценарій міг стати основою для легенд про Всесвітній потоп, які потім знайшли відображення в біблійних текстах.