Як проведуть день 21 грудня відомі українці?
Як проведуть день 21 грудня відомі українці?

Як проведуть день 21 грудня відомі українці?

13:05, 11.12.2012
9 хв.

Одні йдуть у відпустку, інші - запасаються сіллю, а хтось вип`є за нове свято "кінець світу".

Тема «кінця світу» у міру наближення до дати, зазначеної в календарі майя – 21 грудня 2012 року, – одна з найбільш обговорюваних. У всьому світі серйозно говорять про те, як пережити останні часи. Хтось іде на цей період у відпустку, інші – запасаються сіллю і сірниками, а деякі навіть намагаються на «кінці світу» заробити, пропонуючи в оренду підземні бункери, в яких нібито можна перечекати прийдешній апокаліпсис.

Як проведуть день 21 грудня відомі українці?

Проект «УНІАН-Релігії» поцікавився у відомих українців, як вони планують провести 21 грудня – день, у який нібито настане «кінець світу».

Відео дня

Телеведучий ICTV Костянтин Стогній

"ВИДИХАЄМО" ПОПЕРЕДНІЙ ДЕНЬ - ДЕНЬ МІЛІЦІЇ"

На 22 грудня у нас запланований студійний корпоратив. Тож 21 працюємо і виходимо в ефір. А також готуємося до корпоративу. Плюс "видихаємо" попередній день. Треба ж не забувати, що 20 грудня – День української міліції ...

Художниця Євгенія Гапчинська

"ПРАЦЮЮ І НЕ ВИХОДЖУ З ДОМУ"

Як правило, в п`ятницю я купую продукти, займаюся київською галереєю і готуюся до того, що в суботу і неділю працюю і не виходжу з дому.

Голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу Української Православної Церкви протоієрей Георгій Коваленко

"СПАСИТЕЛЬ ЗАКЛИКАВ БУТИ ПОСТІЙНО ГОТОВИМИ ПОСТАТИ ПЕРЕД БОГОМ"

На жаль, ажіотаж довкола «кінця світу» 21 грудня цього року – це, швидше, профанація таких важливих речей і понять, як «кінець історії» і «друге пришестя Господа Бога і Спасителя нашого Ісуса Христа».

Страшний Суд – це не екологічна катастрофа чи парад планет. Друге Пришестя Христа і Страшний Суд будуть, але навряд чи вони заплановані на 21 грудня 2012 року, тому що Сам Господь говорив, що «про день і час той не знає ніхто. Навіть ангели на небесах». Тому Спаситель закликав своїх учнів жити так, щоб бути постійно готовими постати перед Богом.

А нам замість цього, замість роздумів над сенсом власного життя та світової історії, пропонують розважальне телевізійно-інформаційне шоу не без комерційної складової. Щось мені це нагадує казку, де маленький жартівник кричав: «Вовки! Вовки! ». Але коли прийшли справжні вовки, люди виявилися не готовими. Також мені це нагадує відомий твір Миколи Гоголя «Ревізор».

Співачка, заслужена артистка України Катерина Бужинська

"ХОЧУ СПОВІДАТИСЯ І ПРИЧАСТИТИСЯ"

У цей день у мене буде концерт ... Ось мама моя дуже переживає. Вона зараз перебуває в Криму і хоче, щоб я прилетіла до неї. Є багато різних повідомлень в інтернеті, але дуже хочеться вірити, що нічого не буде. Тим не менш, до цієї дати я хочу сповідатися і причаститися. І, звичайно ж, будемо вірити, що все буде добре.

Муфтій Духовного управління мусульман України "Умма" СаїдІсмагілов

"ПІСЛЯ 21 ГРУДНЯ ДО ТРАДИЦІЙНИХ КОНФЕСІЙ ПОТЯГНЕТЬСЯ БІЛЬШЕ ЛЮДЕЙ"

21 грудня в цьому році випадає на п`ятницю, а п`ятниця –це особливий день для мусульман. Цього дня, опівдні, ми збираємося в мечетях, слухаємо проповіді імамів і здійснюємо обов`язкову молитву джума. Ми не віримо, що в цей день розпочнеться якийсь апокаліпсис або «кінець світу». Однак масову істерію, я гадаю, помітять усі. Тому свою п`ятничну проповідь перед присутніми я постараюся присвятити мусульманському вченню про Кінець світу і в ході проповіді звернути увагу віруючих, на те, що нам у жодному разі не можна вірити в подібні апокаліптичні прогнози. Бо ніхто, крім Всевишнього Аллаха, не знає часу його настання.

А ще як муфтій я порекомендую імамам мечетей активніше проповідувати іслам серед людей після 21 грудня. Коли всі переконаються, що «кінець світу» так і не відбувся, у людей будуть якийсь шок і спустошення. У таких умовах розумне благе слово віруючого про милості Всевишнього Бога і божественне вчення про Судний День може допомогти людям визначитися в житті, знайти свою віру і свою опору і заспокоїтися. Немає лиха без добра. Я думаю, після 21 грудня до традиційних древніх конфесій, до яких, безсумнівно, належить і Іслам, потягнеться більше людей, і менше людей будуть вірити в езотерику і шарлатанство.

Співачка, народна артистка України, лауреат Державної премії імені Т. Шевченка Ніна Матвієнко

"БУДУ ПРОСТО СПІВАТИ"

21 грудня я буду тримати піст. До речі, саме в цей день мене запросили на вечірку, де я, природно, їсти не буду. Я буду просто співати акапелла і вібрацією свого голосу врівноважувати ту енергію, яка буде надходити в ці дні на Землю. Наступного дня, 22 грудня, я також буду в дорозі. І також буду співати своїм голосом без фонограми для того, щоб виконувати свою місію, як і ми всі на цій землі. Я вважаю, що якщо людина виконує свою роботу досконало – то це вже місія.

Голова правління Інституту релігійної свободи Олександр Заєць

"ПОВЕЧЕРЯЄМО В СІМЕЙНОМУ КОЛІ"

21 грудня я буду на роботі, потім – з родиною. Повечеряємо в сімейному колі. Потім подивимося який-небудь цікавий, позитивний фільм, поспілкуємося і будемо готуватися до вікенду. А в неділю підемо на богослужіння.

Спортсмен, володар титулів «Найсильніша людина України» і «Найсильніша людина світу» Василь Вірастюк

"ПІДУ НА ТРЕНУВАННЯ"

А який це буде у нас день? П`ятниця? Проведу його, як зазвичай. Як завжди –відведу дітей в школу, потім –на тренування.

Співачка, народна артистка України Тетяна Недєльська

"КІНЕЦЬ СВІТУ" У КОЖНОГО СВІЙ "

Кінець світу, напевно, у когось був вчора, тому що для мене кінець світу – це втрата близьких людей, втрата любові, втрата дружби, розірвані стосунки. Кожна моя помилка в житті – це вже був кінець світу. Тому кінець світу – одна мить, коли все станеться, – для мене це всього лише якась байка, якій можна вірити, а можна – ні.

Я думаю, якщо ви поставите це питання комусь, хто втратив близьку людину або ще щось вартісне для нього в цьому житті, він вам відповість, що кінець світу для нього вже настав, і він нічого не боїться. Тому, знаєте, кінець світу в кожного свій.

Я впевнена, що 21 грудня ми будемо сидіти далеко не в бункерах, а за столами, і буде у нас ще один привід відзначати тепер не тільки Новий рік, а й "кінець світу". Треба вірити завжди в краще, добре. Якщо Господь Бог вирішить, що це буде – значить буде. А в кінець світу саме 21 грудня я не вірю. Я не маю права в нього вірити, адже в мене троє маленьких дітей.

Політолог Володимир Корнілов

"В КІНЦІ ТИЖНЯ ДОЗВОЛИМО СОБІ ВІДЗНАЧИТИ НОВЕ СВЯТО – " КІНЕЦЬ СВІТУ"

21-е – це п`ятниця, робочий день. Тож проведемо його, як і належить будь-якій п`ятниці, в роботі і в приємному очікуванні вихідних. Увечері, як і належитьсяцьому славному дню, можливо, дозволимо собі відзначити все відразу– і день народження Брежнєва, і день народження Сталіна, і день чекіста, і само собою нове славне свято – "кінець світу". А через 13 днів–і кінець світу за новим стилем, само собою, посвяткуємо!

Письменники та книговидавці Віталій та Дмитро Капранови

"« КІНЕЦЬ СВІТУ »– НА КОРИСТЬ УКРАЇНСЬКІЙ ЛІТЕРАТУРІ"

Це здається, п`ятниця. По п`ятницях ми більше приділяємо уваги творчим справам, аніж бізнесу. Значить, будемо працювати над музикою до віршів Сергія Татчина, оскільки після «кінця світу» плануємо зробити програму в стилі «кобза-реп» і видати його книгу. Ще, напевно, попрацюємо над коміксом з історії України. Зрозуміло, якщо в останній момент не стрелитьу голову якась суперідея– використати інформаційний вірус «кінець світу» на користь українській літературі.

Народний депутат України Василь Горбаль

"ПРИВІТАЮ ДРУГАІЗ ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ"

Звичайний день, п`ятниця. Якщо будуть пробки, раніше поїду додому ... Так, ще привітаю друга Михаїла Саакашвілі з Днем Народження.

Скульптор Олег Пінчук

"Я ПАМ`ЯТАЮ, СКІЛЬКИ ЗА МОЄ ЖИТТЯ БУЛО ОТАКИХ « КІНЦІВ СВІТУ»"

Як завжди, я повинен встати, зробити фізкультуру. Прийняти душ, переглянути пошту, попрацювати, поснідати, пообідати - тобто буде звичайний, нормальний день. У всі ці пророцтва я не вірю в принципі. Тому що я пам`ятаю, скільки за моє життя було отаких от різних «кінців світу». Коли я навчавсяу Швейцарії, там один чоловік почав проповідувати «кінець світу». Особливо мене вразило те, що адепти тієї секти, 54 особи, що жили в Швейцарії і Канаді, в один день скінчили життя самогубством.

Відтоді минуло вже 20 років, тобто для них настав кінець світу, а світ і далі розвивався, змінювалася якість життя, жити стало цікавіше. І, на жаль, вони перебували під впливом тієї ідеології, і тепер їх немає ...

Я не вірю, що 21 грудня відбудеться щось кардинальне. Кардинально у всього земного відбувається кінець світу. А є життя вічне, і потрібно прагнути своїми діями і вчинками після життя земного гідно перейти в інший світ.

Розмовляли Ярослава Парака і Анна Хрустальова, «УНІАН-Релігії».
 

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся