У старовинній церкві румунського міста Брашова натрапили на "підтвердження апокаліпсису", який, згідно з Великим Календарем майя, чекає людство 21 грудня. 14 фресок, написані приблизно в XVIII столітті, зображують процеси, які зараз можна побачити в документальних фільмах, присвячених кінцю світу.

Довіру до фресок підвищує те, що вони підтверджують теорію геліоцентричної системи світу, яка в той час не була підтримана церквою, передає NEWSru.com.

Фрески зі сценами Судного дня знайшли в каплиці православної церкви Святого Миколая, побудованої в 1495 році. Дії, які зображує фреска під назвою "Колесо світу", залишалася незрозумілою дослідникам доти, поки не з`явилися розмови про кінець світу в 2012 році і його можливі причини.

Відео дня

На фресці зображено обертання Землі навколо Сонця, де Сонце, всередині якого знаходиться рівносторонній трикутник зі "всевидячим оком", що нагадує відомий масонський символ, спрямовує смертельні промені у бік Землі. Кілька святих намагаються зрушити з місця Землю, як ніби вони хочуть перевернути її, що викликає асоціації з теорією зміни магнітних полюсів нашої планети. Найпізніші з цих фресок були написані в 1737 році іконописцями Георгієм Хранитом і його братом Григорієм, про що свідчать підписи.

Увагу вчених фрески привернули ще й тому, що під час їх написання теорія Миколая Коперніка про те, що планети рухаються навколо Сонця, офіційно церквою не визнавалася. Справедливість по відношенню до теорії про геліоцентричну систему світу була відновлена Ватиканом лише в 1992 році. А про сонячні спалахи і зрушення магнітних полюсів тоді тим більше не йшлося.