У Москві 7 грудня 2012 року в Залі церковних соборів Храму Христа Спасителя відбулася церемонія закриття III Слов`янського форуму мистецтв «Золотий витязь».

Від імені Святійшого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила учасників форуму привітав голова Відділу зовнішніх церковних зв`язків Московського Патріархату митрополит Волоколамський Іларіон. Звертаючись до присутніх, архіпастир сказав:

«Слов`янський форум мистецтв "Золотий витязь" проходить вже не в перший раз і починався з однойменного кінофестивалю, якому виповнилося вже 20 років. За цей час він виріс у масштабний міжнародний форум, який об`єднує діячів кіно, живопису, музики та інших видів мистецтв.

Відео дня

Форум знаходиться під особливим заступництвом Руської Православної Церкви. Між світом Церкви і світом мистецтва немає  кордонів. Організатори форуму добре це розуміють. Невипадково так багато творів мистецтва сьогодні присвячені темі віри, релігії, яка нікому не нав`язується, а пропонується людям в якості орієнтира».

У зв`язку з 20-річчям створення Міжнародний кінофорум слов`янських православних народів «Золотий витязь» удостоєний Патріаршої грамоти.

Patriarchia.ru