У Римі сьогодні 8 грудня в Соборі Святої Софії та 9 грудня в Українській парафії Свв. Сергія і Вакха відбудеться презентація книг-альбомів: «Собор Святої Софії в Римі» та «Патріярх Йосиф Сліпий і Мистецтво», повідомляє Ukr-parafia.

13 – 14 жовтня цього року відбулася Всенародна проща українців до Риму та благословення і відкриття відновленого Собору святої Софії. З нагоди цієї урочистої події у видавництві «Оранта Арт Бук» у Києві вийшли друком дві багатоілюстровані книги за авторською редакцією професора Олега Сидора: «Собор Святої Софії в Римі» та «Патріярх Йосиф Сліпий і Мистецтво».

Книга-альбом «Собор Святої Софії в Римі» зібрала у собі перелік кольорових репродукцій-мозаїк, історії будівництва та оздоблення храму, його мистецький образ, панорами, фото архітектурно-мистецького ансамблю собору.

Відео дня

Книга «Патріярх Йосиф Сліпий і Мистецтво» висвітлює важливу роль Патріарха Йосифа Сліпого в українському культурно-мистецькому житті у Львові та Римі, містить зібрання двох важливих мистецьких колекцій, історичні хроніки та фото з життя патріарха, додатки з листування, великі репродукції ікон, іконостасів, каплиць та ін.