Фільм Катерини Головня «...Неркагі...» удостоєний головного призу на XVII Міжнародному фестивалі кіно-і телепрограм «Радонеж». Приз за кращу режисерську роботу отримав фільм «Будьте тверезі!» (Валерій Тимощенко, Наталя Шувалова), за кращий сценарій - «Русь ще жива...» (Валентина Матвєєва), за кращу операторську роботу - фільм «Свято» (Оператор Ігор Тирський. Автор Юрій Шиллер). Нагороди за кращий телефільм центральних телеканалів удостоєна стрічка «Матінка і храм. Дилогія» (автор Валерій Шатін). Кращим анімаційним фільмом визнано роботу «Азбука церковнослов`янська» (Режисер Олена Борушко, Мінськ), повідомляє Благовест-інфо.

   Церемонія закриття фестивалю пройшла 28 листопада в Московському будинку кіно. Генеральний директор фестивалю Євген Нікіфоров зачитав привітання Патріарха Московського і всієї Русі Кирила, в якому предстоятель зазначив, що «в конкурсних картинах фестивалю «Радонеж» ставляться питання про гідність і призначення людини, свободи і відповідальності, правди і справедливості». Патріарх висловив сподівання, що «форум буде й надалі сприяти утвердженню в суспільстві високих моральних ідеалів».

   Фільми-лауреати удостоєні головної нагороди кінофоруму - срібної медалі та ікони святого преподобного Сергія Радонезького, будуть випущені на DVD і в подальшому поширені по навчальним та соціальним установам.

Відео дня