В Києві з 6 по 7 лютого 2013 року відбудеться Східноєвропейський саміт священнослужителів «Захисти сироту - зміни майбутнє». В Україні, Росії та Білорусі проживають сотні тисяч дітей-сиріт і дітей групи ризику, які гостро потребують допомоги.

  Як повідомляє прес-центр Альянсу «Україна без сиріт», ця, не стільки соціальна, а більше духовна проблема є серйозним викликом для Церков в наших країнах.

   «Незважаючи на всі зусилля, які докладаютьдержавні та світські організації, - говорять представники Альянсу, - Церкви можуть і повинні відіграти ключову роль у тому, щоб усі діти виховувалися в люблячих сім`ях. І тільки віруючі люди можуть допомогти кожній дитині пізнати її Небесного Отця та розвинути свій Богом даний потенціал».

Відео дня

   Саме з метою інформування та об`єднання зусиль Церков для ефективної відповіді на виклик соціального тадуховного сирітства, організатори проведуть Східноєвропейський саміт священнослужителів «Захисти сироту - зміни майбутнє».

   «Під час цього заходу ми будемо розглядати стратегічну роль Церкви у досягненні дітей-сиріт для Царства Божого, спробуємо оснастити учасників ефективними ідеями та рішеннями. Одним із головних завдань ми бачимо зміцнення взаємин і розвиток співпраці між Церквами в даній сфері» - повідомляє прес-центр Альянсу «Україна без сиріт».

   На саміт запрошуються священнослужителі, пастори, єпископи та інші провідні лідери з Росії, України, Білорусі, Молдови, а також інших країн.

   Зареєструватися на захід можна на сайті: http://www.summit2013.kiev.ua

РІСУ