У Музейному центрі Цинциннаті відкрилася масштабна виставка артефактів і манускриптів, що відносяться до історії стародавнього Ізраїлю, повідомляється на сайті музею. Експозиція «Сувої Мертвого моря: життя і віра в давнину» увібрала в себе величезну кількість цілісних рукописів і фрагментів Сувоїв Мертвого моря, а також археологічні знахідки з кумранських печер та інших історично значущих місць Ізраїлю, Палестини, пов`язаних з біблійною історією.

   З більш ніж 500 експонатів біблійного і візантійського періодів історії єврейського народу значна частина була знайдена археологами в останні кілька років. Багато з цих предметів (зокрема, предмети культу, бойова зброя, прикраси, плити з орнаментами, мозаїка, глиняний посуд та ін), виявлені в Єрусалимі та в інших місцях, представлені широкій публіці вперше.

   Під час роботи виставки відбудеться багатоденний відкритий лекторій, в рамках якого ряд видних кумранологів і фахівців з юдаїки та біблійної археології з різних вузів і наукових центрів США та Ізраїлю прочитають лекції, присвячені археологічним знахідкам біля берегів Мертвого моря, історії їх вивчення та сучасному становищу в цій області.

Відео дня

   Організаторами виставки став Департамент старожитностей уряду Ізраїлю, і Франклінський інститут. Велика частина предметів і рукописів, представлених в експозиції, привезена з музейних фондів та дослідницьких центрів Ізраїлю.

Седмица.ru